Четиринадесетата световна среща на българските медии ще се проведе от 24

...
Четиринадесетата световна среща на българските медии ще се проведе от 24
Коментари Харесай

14-тата Световна среща на българските медии ще се проведе в Скопие

Четиринадесетата международна среща на българските медии ще се организира от 24 до 28 октомври в Скопие, заяви на конференция през днешния ден генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев.

Мотото на обичайна среща, проведена от Българска телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света, тази година ще е " Медии и памет ". Сред работните подтеми са " Различните лица на патриотизма ", " Бизнес и народен дълг ", " Пропаганда против публицистика ", само че поканените ще могат също да вършат оферти за тематики.

Очакванията са във форума да вземат участие представители на към 40 медии от към 25 страни. Минчев се надява, че близостта на Скопие ще даде опция на доста български медии също да се включат в срещата. Има концепция и за по-богата културна стратегия като концерт, изложения, министър председатели на книги.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция разяснява още, че са настъпили извънредно положителни промени в връзките сред България и Република Македония. Затоплянето продължава и би трябвало да бъде употребявано, тъй като е от интерес както за България, по този начин и за Република Македония, добави той.

Основен сътрудник ще бъде Македонската осведомителна организация, като събитието ще бъде подкрепено още от българо-македонската камара и фондът " 1300 години България ".

Продължава да е динамична и богата българската медийна палитра отвън България, чакаме медии от Чикаго, Бостън, Канада, Западна Европа, означи Максим Минчев.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция напомни, че следващата година на БТА ѝ предстои също огромно медийно събитие - Шестият конгрес на осведомителните организации ще се организира през юни в София. В него ще вземат присъединяване медии от пет континента.

Георги Лозанов, който е шеф на Дирекция " Културни връзки " в Българска телеграфна агенция, съобщи, че международната медийна среща е конгрес, който оказва помощ за самооглеждането на медиите - развой, който е нужен за всяка специалност.

Тази среща съумява да трансформира българските медии в общественост, разяснява той. Според него форумът оказва помощ за общата приемливост, тъй като е значимо тя да съществува като професионален стандарт.

Лозанов означи, че от една година насам българо-македонските връзки стартират да се трансформират в положителен образец по какъв начин могат да се изтласкват предразсъдъците и хората да поддържат връзка тук и в този момент. Този развой в действителност стартира като медиен развой, сред български и македонски медии, още преди пет години, и в този момент и самите политици го вършат, уточни той. 

Тринадесетте срещи, извършени до момента в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград и Цариброд, Атина, Прага и Кишинев, се трансфораха в национални събития със важен публичен резултат. Освен спояващо събитие за медийната колегия, те са и самобитна национална идея, защото предизвикат разговора сред сънародниците ни от всички континенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР